משלוח חינם בקנייה ב 249 ש"ח ומעלה

קנה ב-500 ש"ח שלם 350 ש"ח
קוד קופון Love20

איך לשמר זוגיות אחרי לידה

איך לשמור על זוגיות אחרי הלידה

איך לשמר זוגיות אחרי לידה

 

תינוק חדש בבית הינו דבר מרגש ומבורך, שכן  האינסטינקט הוא לשכוח הכל ולהתמקד אך ורק בו. זה לא פשוט לשאת באחריות של החיים החדשים שהבאתם לעולם ולעתים קרובות נתקלים בקשיים ובחילוקי דעות. המשפחה המורחבת נוטה להיכנס לתמונה יותר ולעזור ולעתים יוצרת לחץ ומתחים.

מהרגע שהתינוק נכנס הביתה אתם לא רק זוג אינדיבידואלים, אתם משפחה. התפקיד החדש שלכם: הורים, מגיע עם המון אחריות ואיתו מגיעות גם מספר בעיות. בין החתלות להאכלות, ובין הרדמות לנקיונות, התקשורת הופכת להיות סובבת סביב התינוק: מתי אכל, מתי נרדם, ומתי החליפו לו. השיחות, שהיו פעם יומיומיות בין בני הזוג, על התחושות והרגשות והחוויות האישיות, נוטות להיעלם ואיתן חלק גדול מהמקום האישי שלך כאינדיבידואל ולאו דווקא כהורה.

אינטימיות בין בני הזוג הופכת לעתים למשימה בלתי אפשרית כשיש תינוק בבית. לעתים קרובות האישה היא זו שמתקשה לחזור לפעילות מינית כרגיל, היא אינה מרגישה מושכת ותפקידה כאמא אינו מתחבר לה עם היותה אישה מינית. הגבר מתקשה להבין את המצב וכאן מתחילות בעיות. לעתים גם קיום יחסים כשיש תינוק בבית יכול להרגיש כחילול הקודש.

מה עושים?

תקשורת

תקשורת היא הכלי הכי חשוב על מנת להצליח לשמר זוגיות אחרי לידה. חשוב שיהיה לכם מקום וזמן להקשיב אחד לשני ולפתוח את כל הדברים שמפריעים לכם אחד בפני השני, בלי לשפוט ובלי להקטין, לתת מקום לבן הזוג שלך להיות פתוח ואמיתי ולנסות לעזור. אחרי הכל, אתם ביחד יצרתם את התינוק ולשניכם מטרה משותפת. ולא לשכוח, שלפני שהתינוק החדש הצטרף, הייתם רק שניכם, האדם שמולכם הוא האדם שבחרתם לעבור איתו את הדרך הזו.  התעניינו בבן/ בת הזוג שלכם; איך עבר יומו, איך הוא הרגיש, איך הוא חווה, איך הוא מתמודד. לא רק פרטים טכניים והעברת אינפורמציה, אלא שיחה גלויה ואינטימית.

הבנה:

חשוב לזכור שהחוויה של כל אחד מכם היא שונה. המעבר משניים לשלושה הוא בעל משמעות גדולה בתפיסה של כל אחד מבני הזוג את עצמו, המקום שלו, הביטוי שלו והחוויה שלו. אל תשפטו את בן/ בת הזוג ונסו להבין את הצד שלהם. הבעיות עלולות להיווצר כשאחד ההורים נוטר טינה ואינו מצליח להבין את הצד השני שמתקשה לעשות את מה שלו עצמו בא בקלות.

זמן בילוי משותף:

נכון שהילד הפך להיות כל עולמכם אבל אל תשכחו שיש גם עולם שם בחוץ. הקפידו על יצירת זמן בילוי משותף עם בן/ בת הזוג ללא התינוק. קבעו זמן שנוח לכם, מצאו סידור לתינוק והתרכזו בבילוי המשותף. התכוננו לכבודו בחגיגיות, השקיעו בלבוש וטיפוח, תנו לו חשיבות.  זמן הבלוי החשוב הזה יעזור לכם להזכיר לכם שאתם לא רק הורים אלא גם בני זוג.

השקיעו באינטימיות, במגע שאינו מיני ובשיחות על התחושות הפיזיות שכל אחד מכם חווה. לא תמיד קל לחזור לקיום יחסי מין לאחר הלידה אבל חשוב לשמר את האינטימיות שכאשר הזמן יגיע האינטימיות והמשיכה לא תיעלם.

מערך משימות שוויוני:

כשהאישה היא זו שילדה, היא זו שמניקה את התינוק והיא זו שלעתים קרובות נשארת בבית עם התינוק, לגבר מאוד קשה למצוא את מקומו כהורה. האישה יכולה לפתח סימביוזת אם/ תינוק נוקשה: היא זו שמכירה את התינוק יותר טוב, יודעת מתי הבכי הוא של רעב או עייפות, יודעת מתי כואב לו וממש מרגישה אותו, במצב כזה מאוד קשה לה לסמוך על אנשים אחרים בכל הנוגע לטיפול בתינוק והיא נוטה להרחיק גם את הבעל. הבעל מצידו, מרגיש דחוי וחסר ערך. על מנת לתקן את המצב חשוב לדבר בפתיחות על רגשותיכם, לראות ולדעת כי אתם משפחה ולא רק הורה וילד וללמוד לשחרר ולתת מקום לצד השני לבלות זמן איכות כמו גם זמן טיפול עם תינוקכם. נסו להבין מה כל אחד יכול וצריך לתת וקבעו מועדים וטיפולים מראש בהתאם לסדר היום והנוחות שלכם על מנת שתוכלו לבנות מערך משימות שוויוני.

סבלנות ויצירת מקום:

חשוב לתת מקום לכל גישה, לדבר עליה ולמצוא את עמק השווה. לא לצחוק על אחד ההורים שהוא מפנק את התינוק ולא להאשים באכזריות את ההורה שנותן לתינוק לבכות. יש לשבת ולהגדיר  מטרות משותפות ולתאם ציפיות בין ההורים.  אל תתנו לאף גורם חיצוני לערער את הזוגיות שלכם ואל תשכחו שהעזרה מהמשפחה המורחבת היא מבורכת אבל עליה להיות בעלת גבולות ברורים בעיקר כשמדובר בדרכי חינוך. לא תמיד תגיעו להסכמה וחשוב שתהיו מוכנים לזה אבל אל תתייאשו, המשיכו לדבר ביניכם, היו פתוחים לצד השני ודברו בנועם ובסבלנות עד ששני הצדדים ירגישו שיש להם מקום שווה בנטל ההורות ודרך משותפת.

 

רוצים לקבל קוד קופון של 20% לרכישה באתר?

נרשמים לאתר ומקבלים 20%  הנחה לקניה בכל האתר כולל כפל מבצעים בקניה מעל 200 ש"ח.